Нови коли

Страница 3 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Сеп 16, 2010 10:10 amFord обявиха плановете си да представят концептуален вариант на Focus ST по време на автомобилното изложение в Париж.

Планиран да влезе в продажба в началото на 2012 година, ST притежава аеродинамичен бодикит, масивен въздухозаборник, специфичен цвят за екстериора, както и централно монтирани ауспуси. Иначе динамичният стил се пренася и в интериора, като там има двуцветни кожени спортни седалки, контрастни шевове, както и карбонови детайли.

За задвижването отговаря 2-литров четирицилиндров EcoBoost двигател с мощност от 247 к.с. И докато от компанията гледат да запазят голяма част от детайлите за себе си, то същевременно казват, че колата предоставя „…заразителен коктейл от страховита динамика и управление, комбинирани с пристрастяващ звук.”

Повече информация предстои да бъде разкрита на 30 септември, когато стартира автомобилното изложение в Париж

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Сеп 16, 2010 11:19 pm

20 автомобила от бъдещето, които се движат с водород


hyundai-2020-5_xvlzp_69_mpwev_691Водородът, най-изобилният химичен елемент във вселената, се счита за един от най-перспективните заместители на петролните горива за нуждите на транспорта. Но преди да се качим всички на водородни автомобили трябва да бъдат решени основни проблеми като безопасното му съхранение, изграждането на инфраструктура за презареждане и не на последно място сериозно поевтиняване на горивните клетки.

Но докато тези проблеми чакат своето решение автомобилните компании се надпреварват в създаването на прототипи, за да бъдат подготвени за деня, в който водородният транспорт ще стане масова опция.

Ето защо днес ще ви представим 20 прототипа, които до един ще се задвижват с водород и от чиито ауспуси ще излизат само водни пари!

• BMW HR2 hybrid car:

bmw-hydrogen-powered-car_utkq3_56381

BMW HR2 е прототип на спортен автомобил и няма да се предлага на пазара. Но BMW работят и по хибридна версия на сегашната серия 7, който ще бъде първият автомобил в своя клас, който ще може да работи с два вида гориво – бензин и водород.

• Ronn Motors Scorpion Roadster:

scorpiondrive_vdrg9_56381

Създаден от Ronn Motors, Scorpion Roadster също има двигател, който работи с водород и бензин едновременно. Определено дизайнерската работа е впечатляваща!

• H2 Racer:
hydrogen-racing-car_lpqeo_56381

Този автомобил е създаден специално за надпреварата за най-бърз водороден автомобил през 2009. Снабдена е с ДВГ двигател, който е преработен да работи с водород. Очакванията са да достигне скорост от 170 км/ч.
• Ozone:ozone-hydrogen-powered-concept_2zozw_56381

Този автомобил изглежда като излязъл от „Страната на играчките”.
Двете гигантски колела се задвижват от индивидуални мотори, захранвани от горивни клетки.

• City Concept Car:

city-concept_gxzbz_56381

Дизайнерът Matt Bradbury е създал един градски автомобил, който може да се паркира вертикално – доста необичайно хрумване, но въпреки че влиза в противоречие с навиците на шофьорите, изглежда доста практича идея.

• Aston Martin DBGT 2025:
water-powered-aston-martin_wsvmu_56381

Дизайнерът е Brendan Woolsey, студент по индустриален дизайн в University of Western Sydney.

• Renault Vitesse:vitesse-green-car_oaeqr_56381

Дизайнер: James Logan.
Малък, сигурен и екологичен автомобил, който ще бъде изработен от изключително леки пластмаси, плюс това може да превозва велосипеди без нуждата от багажник на покрива, а върху специална стойка на гърба, с което няма да се влошават аеродинамичните характеристи. Креативно!

• Volkswagen Splinter:
splinter-fuel-cell-powered-car_ny4fn_56381

Напълно пригоден за претоварените градски условия, където паркирането е и ще си остане проблем.

• Hyundai 2020:hyundai-2020-family-car_a5m1l_56381

Дизайнерът Nicolas Stone е проектирал Hyundai 2020 с вдъхновение от растителния свят. Автомобилът генерира своето гориво от светлина и вода – също като растенията. Слънчевите панели ще осигуряват електричеството, необходимо за светлините, както и за разцепването на водата от резервоара му до водород и кислород.

• Jaguar C-XC:
fuel-cell-powered-jaguar-c-xc-concept_2g58v_56381

Дизайнер Philip Dean – невероятна аеродинамика и корпус, изграден от рециклирани полиетиленови бутилки и растителни полимери.

• RT20:hydrogen-fueled-rt20_me6ww_56381

Дизайнер Mathieu Lewis, горивото е течен водород. Освен това още нещо интересно – традиционните амортисьори са заменени с електромагнитни!

• Honda FC Sport:honda-fuel-cell-powered-fc-sports-car_yrxx4_56381

Базирана на модела FCX Clarity, тази кола има пакет от горивни клетки, разположен между задните седалки и акумулатор.

• The Baja 1000 Buggy:baja-1000-buggy_jfvan_56381

Дизайнер Dong Tran. И тук основното гориво е водород, но като допълнение към него има батерия, която се зарежда от слънчев панели, интегрирани в корпуса.

• Mazda TONBO:mazda-tonbo-concept_cq3xc_56381

Дизайнер: DedekDesign. Също като Rinspeed Scuba този автомобил може да се движи и във вода.

• General Motors’ HydroGen4:
gms-hydrogen4_x1xq6_56381

HydroGen4 използва 440 единични горивни клетки, може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 12 секунди.

• Volkswagen CitiZen:electric-citizen-can_hmqsl_56381

Отново хибриден вариант, който има едновременно водородни горивни клетки и батерия. Колелата могат да се завъртат на 180 градуса, така че обратният завой е нещо съвсем лесно. Освен това се управлява с joystick, който е лесно достъпен и от двете предни седалки.


• Honda PUYO:hondas-puyo_flp2y_56381

Освен че е екологична, тази кола предизвиква умиление и вероятно ще накара своите собственици да се привържат към нея като към домашен любимец.

• BRB Evolution:eco-friendly-concept-car_c9wfa_56381

Дизайнер: Daniel Bailey – елементарен замисъл, който не оставя място за никакви възражения.

• Safari:the-safari-concept-car_tuyfy_5638_a7wwq_691

Автомобил за тези, които предпочитат големи и тежки коли, с всичките им предимства.

• Mercedes-Benz F-Cell:mercedes-benz-f-cell_ekgng_56381

С максимална скорост от 24 км/ч това е просто един чудесен жест към ретро-автомобилите в модерния свят.

По материали от:ecofriend.org
Био на автора: Севдалина:
Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Вто Окт 12, 2010 9:44 am

Мухи по стъклата

Това е последното оръжие на производителя на суперколи SSC в постоянната война за скорост. Целта му е да си върне световния рекорд от Veyron SuperSport. Бързото току-що стана още по-бързо.
Искате да знаете какво са 1200 к.с.? В автомобил, който тежи на 1/3 от Bugatti Veyron? Това е насилие, лудост, почти зъл умисъл. Това е удар върху тялото ви, замъглява очите ви. Също толкова магнетично и зловещо, колкото да надничаш от ръба на пропаст към разбиващите се вълни на стотина метра по-долу. Стремителен бяг, физически към далечината и метафоричен към границите на собственото ви самообладание. Конкретно при мен това разкри и зейнала празнина в уменията ми да извлека най-доброто от въртящия момент. Понеже няма тракшън контрол, при първите три предавки се получава яростно превъртане на колелата, понякога се получава и на четвърта при скорост над 160 км/ч. На сухо.
Но карам абсолютния оригинал. Зрелищният бял автомобил на тези снимки е все още неназованият му заместник. Той ще има някои ключови асистиращи системи, но ще има и още над 150 „коня”, по-добра аеродинамика и ще е значително по-лек. О, Господи. Мъчно ми е.
Струва близо милион долара с данъците и ще излезе в продажба в края на следващата година. Производителят твърди, че ще развива 442 км/ч. Пред очите ни се разгаря и става все по-ожесточена битката за „най-бърз автомобил в света”. Ако сте мъж, сигурно си спомняте как като 7-8-годишно хлапе с тайфата сте се опитвали да опръскате стената колкото се може по-високо. Не с вода обаче. И сте се мъчили да стигнете най-високо. Горе-долу такъв смисъл има и войната за скоростта. Никой не кара толкова бързо. Все едно да има състезание за часовник, оставащ водонепроницаем на най-голяма дълбочина – на толкова метра под повърхността налягането така или иначе ще смаже човека. Пичове, предполага се, че ще носите часовник на борда на подводница. А конструирането на автомобил, който се движи с подобна скорост, неминуемо компрометира два от другите показатели – добавя тегло и влошава поведението при нормална скорост. И все пак…
И все пак всички обичаме да гледаме как границите се поставят на изпитание. SSC, който карам, е онзи, счупил световния рекорд за заводски автомобил, като на 13 септември 2007 г. развива 412,22 км/ч. Това е автомобилът, победил оригиналния Bugatti Veyron. Рекордът се задържа почти 3 години, преди Veyron SuperSport да го подобри наново, с Джеймс зад волана, преди няколко седмици.
През 2007 съвсем основателно бихте могли да попитате дали SSC е компания - производител на автомобили. Рекордьорът е едва шестият направен SSC. Но пък Джеръд Шелби, основател и основен двигател на SSC, Shelby Supercar Company, искал да изпипа колата напълно, преди да търси публичност. Но SSC вече е на 15 години, компанията присъства на пазара и има няколко поръчки за чудесно изглеждащата нова кола. Втори модел и второ десетилетие означават, че SSC изпреварва с огромна крачка обичайните мечтатели, които днес ги има, утре ги няма, но изскачат на изложенията с пресилено артистични, но реално недовършени автомобили.
Доверие в SSC вдъхва и един прост факт – че гигантът Volkswagen Group направи Veyron SuperSport с една-единствена цел – да си върне световния рекорд. Голиат не само призна, че Давид съществува, но и реши да вдигне могъщия си боздуган срещу прашката на Давид. Всъщност Джеръд Шелби е много доволен, че Bugatti надмина максималната скорост на неговия автомобил. „Не, новата ни кола не е отговор на Bugatti, защото не знаехме, че те ще счупят рекорда. Но това стана в идеалното време за нас, тъй като пускаме автомобил, който ще си върне титлата.”


[IMG=http://img535.imageshack.us/img535/3304/track08.jpg][/IMG]
[IMG=http://img828.imageshack.us/img828/4805/track07.jpg][/IMG][IMG=http://img233.imageshack.us/img233/3390/track02.jpg][/IMG]_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Пет Окт 22, 2010 11:29 am

Разкрито: Mercedes CLS 2011


Моделът следва дизайна на концептуалния Shooting Brake.


Новият Mercedes CLS беше разкрит в цялата си прелест без камуфлаж от бъдещите брошури на модела. Снимките бяха разпространени от blog.mercedes-benz-passion.com.


Очаквано, моделът е силно повлиян от новия E-клас и концепта Shooting Brake. Освен новата радиаторна решетка, характерна за последните модели на германския производител, най-силно се отличават мускулестите арки на калниците, по-ниската линия на покрива и предните LED фарове за мъгла. Като цяло пропорциите на автомобила са нараснали на дължина и широчина.Обзавеждането в салона отново е на ниво с изобилие от кожа, метални елементи и нов волан. В интериора има четири индивидуални седалки, като за оформянето на тези отзад е обърнато повече внимание.

Новият CLS ще стартира с базовия 250 CDI с 201 к.с., докато дизелът ще е представен от 350 CDI с 261 „коня“. Бензиновата гама продължава с 350 CGI (3.5-литров V6 с 301 к.с.) и 500 (4.7-литров туин турбо V8 с 429 к.с.).
На върха, разбира се, гордо застава CLS 63 AMG с новото инженерно достижение на германците – 5.5-литровия V8 с 536 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Стандартно задвижването на модела ще бъде задно, но опционално ще може да бъде прехвърлено към четирите колела за 350 CDI и 500.
Моделът трябва да бъде представен на автомобилното изложение в Париж през октомври. Очаква се европейските продажби на луксозното купе да започнат през януари.

[IMG=http://img268.imageshack.us/img268/7168/7new2011mercedesclspict.jpg][/IMG]


_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Пет Окт 22, 2010 11:47 am

Мухи по стъклата

Това е последното оръжие на производителя на суперколи SSC в постоянната война за скорост. Целта му е да си върне световния рекорд от Veyron SuperSport. Бързото току-що стана още по-бързо.


Искате да знаете какво са 1200 к.с.? В автомобил, който тежи на 1/3 от Bugatti Veyron? Това е насилие, лудост, почти зъл умисъл. Това е удар върху тялото ви, замъглява очите ви. Също толкова магнетично и зловещо, колкото да надничаш от ръба на пропаст към разбиващите се вълни на стотина метра по-долу. Стремителен бяг, физически към далечината и метафоричен към границите на собственото ви самообладание. Конкретно при мен това разкри и зейнала празнина в уменията ми да извлека най-доброто от въртящия момент. Понеже няма тракшън контрол, при първите три предавки се получава яростно превъртане на колелата, понякога се получава и на четвърта при скорост над 160 км/ч. На сухо.


Но карам абсолютния оригинал. Зрелищният бял автомобил на тези снимки е все още неназованият му заместник. Той ще има някои ключови асистиращи системи, но ще има и още над 150 „коня”, по-добра аеродинамика и ще е значително по-лек. О, Господи. Мъчно ми е.
Струва близо милион долара с данъците и ще излезе в продажба в края на следващата година. Производителят твърди, че ще развива 442 км/ч. Пред очите ни се разгаря и става все по-ожесточена битката за „най-бърз автомобил в света”. Ако сте мъж, сигурно си спомняте как като 7-8-годишно хлапе с тайфата сте се опитвали да опръскате стената колкото се може по-високо. Не с вода обаче. И сте се мъчили да стигнете най-високо. Горе-долу такъв смисъл има и войната за скоростта. Никой не кара толкова бързо. Все едно да има състезание за часовник, оставащ водонепроницаем на най-голяма дълбочина – на толкова метра под повърхността налягането така или иначе ще смаже човека. Пичове, предполага се, че ще носите часовник на борда на подводница. А конструирането на автомобил, който се движи с подобна скорост, неминуемо компрометира два от другите показатели – добавя тегло и влошава поведението при нормална скорост. И все пак…
И все пак всички обичаме да гледаме как границите се поставят на изпитание. SSC, който карам, е онзи, счупил световния рекорд за заводски автомобил, като на 13 септември 2007 г. развива 412,22 км/ч. Това е автомобилът, победил оригиналния Bugatti Veyron. Рекордът се задържа почти 3 години, преди Veyron SuperSport да го подобри наново, с Джеймс зад волана, преди няколко седмици.
През 2007 съвсем основателно бихте могли да попитате дали SSC е компания - производител на автомобили. Рекордьорът е едва шестият направен SSC. Но пък Джеръд Шелби, основател и основен двигател на SSC, Shelby Supercar Company, искал да изпипа колата напълно, преди да търси публичност. Но SSC вече е на 15 години, компанията присъства на пазара и има няколко поръчки за чудесно изглеждащата нова кола. Втори модел и второ десетилетие означават, че SSC изпреварва с огромна крачка обичайните мечтатели, които днес ги има, утре ги няма, но изскачат на изложенията с пресилено артистични, но реално недовършени автомобили.
Доверие в SSC вдъхва и един прост факт – че гигантът Volkswagen Group направи Veyron SuperSport с една-единствена цел – да си върне световния рекорд. Голиат не само призна, че Давид съществува, но и реши да вдигне могъщия си боздуган срещу прашката на Давид. Всъщност Джеръд Шелби е много доволен, че Bugatti надмина максималната скорост на неговия автомобил. „Не, новата ни кола не е отговор на Bugatti, защото не знаехме, че те ще счупят рекорда. Но това стана в идеалното време за нас, тъй като пускаме автомобил, който ще си върне титлата.”

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Пон Окт 25, 2010 2:02 pm

От BMW обявиха плановете си да представят Alpina B7 Biturbo Allrad преди автомобилното изложение в Ню Йорк.

Както името на модела подсказва, той представлява версия на Alpina B7 със система за едновременно задвижване на четирите колела (xDrive). Подобно на стандартния Alpina B7, Allrad ще се предлага в два варианта - с късо и дълго междуосие.

По повод на новия автомобил от BMW споделиха следното: „Alpina притежава уникално разпределение на въртящия момент, чрез което значително се подобрява динамиката и пъргавината на колата, особено при завиване, като по този начин се постигат неочаквано добри резултати при шофирането й в спортен режим. В допълнение към предлаганото отлично сцепление при ускоряване системата осигурява изключителни нива на активна безопасност като постоянно наблюдение на ситуацията на шофиране и регулиране на разпределението на въртящия момент в зависимост от ситуацията.”

Още по-важно по думите на ръководството на немската компания е, че всичко това „в комбинация с електронното окачване, включващо технологиите Variable Damper Control (за регулиране на амортисьорите) и Dynamic Drive с активни стабилизатори, дава възможност на шофьора да регулира разпределението на въртящия момент до всяко от четирите колела, а чрез бутоните на Drive Dynamic Control (динамичен контрол на управлението) водачът може да избира между различните настройки". Водачите на този модел разполагат с три режима на шофиране Comfort / Normal, Sport и Sport+.

Автомобилът е оборудван с 4.4-литров битурбо V8 двигател с мощност от 507 к.с. и 700 Нм максимален въртящ момент. От немската компания не са разпространили детайлна информация за динамиката на колата, но се знае, че тя ще постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди.

От BMW ще представят за първи път на автомобилното изложение в Ню Йорк също новия си 5-Series, както и обновените 3-Series Coupe/Convertible и X5.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Окт 27, 2010 10:16 am

Jaguar C-X75 Concept е електрически суперавтомобил… със 780 к.с., 4WD и два миниатюрни реактивни двигателя. Не сте очаквали нещо подобно, нали?

Вие не виждате пробивния връх на новата продуктова офанзива на Jaguar или някакъв прозрачен намек за нов суперкар на Jag, който ще влезе в производство някъде в следващите 18 месеца. Вие не виждате и един обновен в стила на ХХІ век D-type или един XJ-14, или всякакъв друг образ, който може да предизвика искрица надежда за производство. Вие виждате Jaguar C-X75. Чистокръвен прототип, направен, за да се отбележи 75-годишнината на фирмения дизайн и да позволи на сегашния дизайнерски екип да изпусне малко творческа пара, като я насочи в областта на изключителен двуместен суперавтомобил. Осъзнавате разликата твърде бързо, нали?
Изненадата всъщност е приятна. Защото има една досадна хитрост на автомобилните производители - те вземат един готов за производство вариант на кола, качват го на 24-инчови джанти, оформят интериора в CeramoLeather™ и го представят като „прототип“. Най-често това е знак за фирмена несигурност. И е грешка.
Прототипът трябва да е място, където дизайнерите могат да се разтоварят от всички малки гладни идеи, които проникват в техните мозъци в 4 следобед след няколко халби и голямо плато десертни сирена. Където мрачното изчисляване на разходи не е фактор и където повечето от неизгладените аспекти на проекта са като размъкнати хора, които трябва да бъдат вкарани в приятна, чиста обстановка. Та докато Jaguar бе зает да оправя XF на производствената линия, неговите дизайнери са били заключени в голяма стая с листове формат А3 и моливи. Резултатът е C-X75.

Британската компания Jaguar изненада всички на изложението в Париж със своята изключително обещаваща концепция C-X75, с която се надява отново да се завърне в сегмента на суперавтомобилите, който напусна през 1994г. с преустановяването на производството на XJ220.

Jaguar C-X75 има наистина забележителен външен вид, но най-интересното нещо в автомобила определено е наличието на цели шест двигателя. Четири от тях са електрически и позволяват на машината да ускорява от 0-100км/ч. за 3.4сек., от 0-160м/ч. за 5.5сек. и от 0-300км/ч. за 15.7сек.

Електрическият суперавтомобил развива максимална скорост от 300км/ч., но разстоянието, което може да измине с енергията, съхранявана в батериите му е само 100км. За тяхното презареждане служат други два двигателя, които са с вътрешно горене и турбини. Любопитно е, че те могат да работят на четири вида гориво - газ, дизел, био-гориво и втечнен газ, като благодарение на тях, автономията нараства на 900км.

Други подробности, известни за момента за Jaguar C-X75 са, че електрическата концепция е с дължина 4.6 метра, теглото и е 1 350 кг., а джантите са с размер 21 инча отпред и 22 инча отзад.


_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Ное 10, 2010 12:01 pm

Lamborghini Sesto Elemento

Изложението в Париж определено е най-очакваното събитие в автомобилната индустрия през тази година и ето, че два дни преди то да отвори врати за посетители, компаниите започнаха да разкриват своите нови модели и концепции пред журналисти.

Няма как да не започнем да отразяваме изложението с може би най-интересният автомобил, който ще дебютира на него. Това е концепцията Lamborghini Sesto Elemento, която поставя нови стандарти при спортните коли от най-висок клас.

Концепцията е оборудвана с 5.2-литровия V10 двигател на Gallardo LP570-4 Superleggera, чиято мощност от 570к.с. е запазена. Въпреки това, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 2.5сек., което е с 0.9сек. по-бързо от Gallardo LP570-4 Superleggera.

Тайната на Sesto Elemento се крие в изключително ниското тегло от едва 999кг., което е с цели 340кг. по-малко от това на Gallardo LP570-4 Superleggera. Инженерите на Lamborghini са го постигнали, като са изработили целия автомобил от въглеродни влакна (карбон), затова не е случайно, че той е наречен Sesto Elemento, тъй като шестият елемент от Менделеевата таблица е именно въглеродът.

Според разпространената информация, Lamborghini Sesto Elemento развива максимална скорост от 300км/ч., въпреки, че първоначално беше съобщено за 350км/ч. Вероятно тя е била ограничена от съображения за сигурност, тъй като Gallardo LP570-4 Superleggera например е в състояние да вдига 325км/ч., а при концепцията съотношението между тегло и мощност е доста по-ниско.

От Lamborghini не разкриват дали Sesto Elemento ще бъде претворен в сериен модел, което се надяваме да стане, но споделят, че бъдещите модели на марката ще използват същите или подобни форми и технологии.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Ное 10, 2010 12:07 pm

Jaguar C-X75 Concept е електрически суперавтомобил… със 780 к.с., 4WD и два миниатюрни реактивни двигателя. Не сте очаквали нещо подобно, нали?

Вие не виждате пробивния връх на новата продуктова офанзива на Jaguar или някакъв прозрачен намек за нов суперкар на Jag, който ще влезе в производство някъде в следващите 18 месеца. Вие не виждате и един обновен в стила на ХХІ век D-type или един XJ-14, или всякакъв друг образ, който може да предизвика искрица надежда за производство. Вие виждате Jaguar C-X75. Чистокръвен прототип, направен, за да се отбележи 75-годишнината на фирмения дизайн и да позволи на сегашния дизайнерски екип да изпусне малко творческа пара, като я насочи в областта на изключителен двуместен суперавтомобил. Осъзнавате разликата твърде бързо, нали?
Изненадата всъщност е приятна. Защото има една досадна хитрост на автомобилните производители - те вземат един готов за производство вариант на кола, качват го на 24-инчови джанти, оформят интериора в CeramoLeather™ и го представят като „прототип“. Най-често това е знак за фирмена несигурност. И е грешка.
Прототипът трябва да е място, където дизайнерите могат да се разтоварят от всички малки гладни идеи, които проникват в техните мозъци в 4 следобед след няколко халби и голямо плато десертни сирена. Където мрачното изчисляване на разходи не е фактор и където повечето от неизгладените аспекти на проекта са като размъкнати хора, които трябва да бъдат вкарани в приятна, чиста обстановка. Та докато Jaguar бе зает да оправя XF на производствената линия, неговите дизайнери са били заключени в голяма стая с листове формат А3 и моливи. Резултатът е C-X75.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Пет Ное 12, 2010 10:53 am

Maserati GranTurismo S е спортната версия на купето на Maserati. С 4.7 литров двигател с 8 цилиндъра, то ще привлече тези, които искат да се отличат със стил и темпераментно шофиране. Maserati GranTurismo S, спортната версия на купето на Maserati е създадена за тези, които търсят впечатляващ автомобил. Новият мощен 4.7 литров двигател с 8 цилиндъра е способен да достигне 323kw (440 к.с ), които придават агресивност и мощ в характера на GranTurismo S, все необходими характеристики за да ви се подсигури изключително шофиране в пълна безопастност. Трансмисията тип ""transaxle"" вложена в дизайна на двигателя и скоростната кутия са пример за приложение на най-новите технологии в автомобилите с марка Maserati; те гарантират отлични технически постижения и резултати при шофиране. Окачването на автомобила се възползва максимално от тези технологии, а благодарение на специалните иновативни амортисьори, вибрациите са намалени допълнително с 10%. Спирачната система разработена съвместно със студио Brembo реагира мигновено и ефективно. Заслугата е на съвременната технологична база, върху която Brembo произвежда спирачни системи специално за Maserati. Спортното усещане, което създава GranTurismo S е подсилено и от модерните линии на Pininfarina. Детайли, като допълнителния червен кант на Тризъбеца и отражението в уникалните джанти на стандартния цвят на апарата допринасят за визия характерна за състезателните автомобили Maserati. Стил, елегантност и безопастност, в комбинация с изключителни технически параметри правят шофирането на Maserati GranTurismo S невероятно приключение, на което можете да се наслаждавате всеки ден.
<script src='http://img508.imageshack.us/shareable/?i=2008maseratigranturismo.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Вто Яну 04, 2011 12:54 pmПоказаха лимитирана версия Veyron Grand Sport Convertible (ВИДЕО)


Откритият модел ще е по-тежък, по-скъп и ще развива 355 км/ч при свален покрив.

Показаха открита версия на Bugatti Veyron Grand Sport в Бевърли Хилс. Въпреки че тежи повече и струва повече, можете да развиете 355 км/ч при свален покрив. От тази версия ще се появят само 150 бройки. Дилърът на Bugatti в Бевърли Хилс, O’Gara Coach Company, показа първия представител. От видеото се вижда матово бял екстериор с контрастиращи червени елементи, изградени от въглеродни влакна. Интериорът напълно съвпада с цветовата гама на екстериора, дори двигателят съчетава тези два цвята._________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Невиждано BMW M8 се завръща като М5

Писане  blackdeath on Сря Апр 27, 2011 7:29 pm

Инженерите от BMW ще използват легендарен V12 агрегат в новото M5.
BMW M8
Спортното подразделение М на BMW разкри, че двигателят, който задвижва McLaren F1, е бил разработен първоначално за BMW M8, версия на популярната 8-а серия от 90-те. Моделът така и не излязъл в производство, въпреки че преминал успешно през тестове с въпросния V12 агрегат. Той е съставен от два 6-цилиндрови двигателя, взети от тогавашното BMW M3, и произвеждал 550 к.с., мощност, която според „М-инженерите" за времето си предоставила невиждани резултати. По-късно той се използвал в шосейната версия McLaren F1, както и в състезателен McLaren, който печели сериите „Льо Ман" през 1999 г. След това агрегатът намира приложение в първото поколение X5, където мощността е увеличена до 700 к.с., но и тази версия не влиза в производство.
Сега инженерите от BMW искат да използват този агрегат в предстоящото M5 по случай 25 години от раждането на първия М5 представител, но той се оказва твърде голям за двигателния отсек. Само времето ще покаже дали този проблем ще бъде решен._________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Мар 07, 2012 12:43 pmimfiniti показа Еmerg-E
"Безкомпромистният" автомобил е с два електродвигателя и 402 к.сили
След като на няколко пъти пускаха снимки на своето “безкомпромисно “ Infiniti Emerg-E, японците разкриха концепта и пред публиката на салона в Женева. Представители на компанията оповестиха и официалните му технически характеристики.

Въпреки, че е боядисан в сребрист мат концептът наистина изглежда секси, устремен и силен.
Двуместният спортен автомобил е първята разработка на луксозното поделение на Nissan със средно разположен двигател.

Emerg-E се задвижва от два електромотора, чиято комбинирана мощност достига 402 конски сили (300 kW). Силата на тези „коне“ се отвежда към задния мост чрез едно степенна трансмисия, наречена XTRAC. Захранването на моторите е поверено на лилиево-йонен пакет от акумулатори, монтиран зад седалките. С едно зареждане, само в ел. режим автомобилът изминава около 50 км. Когато свърши токът в сила влиза наличният 1,2-литров 3-цилиндров двигател, разработен от Lotus, чиято роля е да генерира енергия за захранване. За ускорение от 0-100 км/ч Infiniti Emerg-E се нуждае само от 4 секунди.


“ Обичайно автомобилите със средно разположен мотор не са много рафинирани, но купето на Infiniti Emerg-E може да се оприличи като копринен пашкул, опаковал колелата”, казва шефът по развитието Широ Накамура.

Infiniti отдавна има планове да произведе спортен и същевременно икономичен автомобил. С тaзи концепция компанията показва своите виждания за близкото бъдеще и вероятно Emerg-E е предсериен анонс за предстоящо поколение от нови модели.[b]

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Мар 07, 2012 1:38 pm

Volkswagen пуска Polo BlueGT

Машината е снабдена със система за активно управление на цилиндрите
Volkswagen използва изложението в Женева да покаже и модела си Polo BlueGT. Това е първият автомобил на компанията, който е снабден със система за активно управление на цилиндрите (ACT).

Под капака на хечбека е върховият двигател EA211 от новата линия на VW. Той е бензинов TSI с обем 1.4 литра и е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двойно сцепление. Благодарение на тази комбинация машината ускорява от 0 до 100 кг. само за 7.9 сек, а максималната му скорост достига 210 км/ч.В същото време разходът на гориво е 4.5 л/100, а изхвърлените във въздуха вредни емисии СО2 – 105 г/км. Ако автомобилът бъде снабден с 6-степенна ръчна скоростна кутия, показателите не се променят кой знае колко – 4.7 л/100 км и 108 г/км СО2.Освен това Polo BlueGT е получил 17-инчови джанти от лека сплав, нови изпускателна система с 2 тръби, нови задни спойлер и броня, модифицирани дневни светлини и фарове против мъгла. А също така и черна радиаторна решетка, както и боядисани в същия цвят огледала.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Мар 07, 2012 2:07 pm

Болидите на 12-те отбора в снимки
Официалните тестови сесии преди началото на сезон 2012 от Формула 1 са вече зад гърба на пилотите, които след 10 дни ще застанат на старта на първия кръг от шампионата в Австралия. Всички тимове представиха своите болиди. Както вече знаетe 10 от колите са с така наречения „стъпаловиден нос“, който бе една от основните теми при презентациите. Само McLaren и Marussia изваяха предната част на автомобилите си по кинвенционалните норми.
Представяме ви снимки на всичките 12 автомобила, които ще гледаме в 20 -те състезания (ако някое не отпадне) от сезона. Фотографиите са направени по време на изпитанията на пистата Каталуня, край Барселона, Испания. Изключение правят колите на Marussia MR01 (заснета по време на шейкдауна на Силвърстоун, Великобритания) и на HRT F112(по време на презентацията в понеделник на Каталуня).
F1 Red Bull RB8 - 1, 2F1 McLaren MP4-27 - 3, 4F1 Ferrari F2012 - 5, 6F1 Mercedes AMG W03 - 7, 8F1 Lotus E20 - 9, 10F1 Sahara Force India VJM05 – 11, 12F1 Sauber C31 – 14, 15F1 Toro Rosso STR7 – 16, 17
F1 Williams FW34 – 18, 19

F1 Caterham CT01 – 20, 21
F1 HRT F112 - 22, 23F1 Marussia MR01 – 24, 25

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Дек 06, 2012 1:40 am

GAS прави собствена суперкола
Машината на тунинг-ателието ще се казва GTR-1
Американското ателие за тунинг Galpin Auto Sports, придобило световна известност с участието си в шоуто Pimp My Ride по телевизия MTV, реши да се заеме с направата на собствен автомобил. За това съобщиха от GAS на официалния си интернет-сайт.
GAS прави собствена суперкола
Суперколата ще се казва GTR-1 и ще бъде построена на платформата на купето Ford GT, свалено от производство през 2006 г. По желание на клиента автомобилът ще бъде от алуминий или карбон, но засега няма никаква информация за неговите технически характеристики. Освен това ще бъде преработено окачването на машината, а интериорът й ще бъде изпълнен в зависимост от желанието на клиента.

Компанията Galpin Auto Sports вече в продължение на няколко десетилетия се занимава с тунинговането и доработката на автомобили Ford. През 1960 г. именно тя първа започва да продава Shelby Cobra в САЩ, а след това започва да работи върху автомобили Mustang.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Дек 06, 2012 1:42 am

Kia разкри подробности за Cee'd GT

Хечбекът ще разчита на 1.6 литров турбо-мотор с мощност 201 к.с.
Kia разкри техническите характеристики на хечбека Cee'd GT, който трябва да се появи на пазара през юни 2013 г. От компанията обявиха, че автомобилът ще се предлага в две версии – с 3 и с 5 врати.
Kia разкри подробности за cee'd GT
Новият модел ще се задвижва от доработен 1.6 литров бензинов турбо-двигател GDI с мощност 201 к.с. и максимален въртящ момент от 264 Нм. Агрегатът работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7.9 секунди, което означава, че cee'd GT е по-бавен от Golf GTI от 6-о поколение. За сравнение „немецът” има 210 к.с. и вдига от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди.

Освен това при корейската машина са преработени окачването и шасито. От стандартния Cee'd „горещия” хечбек ще се отличава с новата решетка на радиатора, предните фарове със светодиоди, агресивните брони, червените спирачни апарати и 18-инчовите джанти от лека сплав.

В салона на автомобила ще има спортни седалки Recaro, педали от лека сплав и различно изработени прибори. Производството на модела ще стартира в завода на Kia в Словения през май, като веднага след това автомобилът ще бъде на разположение на дилърите на марката в Европа._________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Дек 06, 2012 1:54 am

ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ И ПЪЛЕН ДОСТЪП МОЖЕТЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ.


Maserati разкри подробности за новото Quattroporte

Седанът е пораснал на размери и ще се предлага с 2 бензинови мотора
Компанията Maserati разпространи официални подробности за новото поколение на седана Quattroporte, чиято премиера ще се състои на международното изложение в Детройт през януари догодина.
Maserati разкри подробности за новото Quattroporte
Габаритите на новото Quattroporte са нараснали в сравнение с настоящата генерация съответно със 163 мм на дължина и 64 мм на широчина. Увеличено е и междуосието – със 107 мм и така то вече достига 3170 мм. Благодарение на това има повече място за краката на возещите се отзад пътници, като в тази част увеличението е със 106 мм и достига 980 мм.
Maserati разкри подробности за новото Quattroporte
Благодарение на използваните в шасито и каросерията алуминиеви компоненти теглото на седана е намаляло почти със 100 кг. Сега базовата версия на Quattroporte тежи 1860 кг, а тази с най-високо ниво на оборудване - 1900 кг.

Новото Maserati Quattroporte ще се предлага с два бензинови туин-турбо мотора с директно впръскване на горивото – 6-цилиндров и 8-цилиндров. Обемът на първия е 3.0 л (404 к.с., 550 Нм), а на втория – 3.8 л (532 к.с., 710 Нм). И двата агрегата работят в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Двигателите ще се произвеждат във фабриката на Ferrari в Маранело.
Maserati разкри подробности за новото Quattroporte
Базовата версия на седана ускорява от 0 до 60 мили в час (96 км/ч) за 5.1 секунди, а максималната скорост е 285 км/ч. Тази с V8 прави същото за 4.7 секунди, като максималната скорост е 307 км/ч.
Maserati разкри подробности за новото Quattroporte
За първи път модел на Maserati ще се предлага със система за задвижване на четирите колела, разработена съвместно с компанията Magna. Тази трансмисия ще може да се поръчва само за версията с 6-цилиндров мотор, като при нормално движение 100% от въртящия момент се предава на задните колела. При нужда обаче той може да се раздели 50:50 към двете оси.
Maserati разкри подробности за новото Quattroporte
Освен това Quattroporte ще получи адаптивно окачване Skyhook и 20-инчови джанти с гуми Pirelli Pzero и размер 245/40 отпред и 285/35 - отзад._________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Дек 06, 2012 1:58 am

ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ И ПЪЛЕН ДОСТЪП МОЖЕТЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ.

0-370 км/час за по-малко от 20 секунди

Вижте на какво е способен "убиецът на Veyron" - Hennessey Venom GT (Видео)
Bugatti Veyron Super Sport е най-бързата серийно произвеждана кола. Тази титла й принадлежи още откогато излезе на пазара, благодарение на скоростта, която може да развива - 434 км/час (според Книгата за рекорди на Гинес).

Отличието вероятно няма да остане завинаги в ръцете на Bugatti, но към момента бруталната хиперкола няма реален конкурент. Не липсват обаче компании, които претендират за него, а една от тях е американската Hennessey. Тяхната суперкола Venom GT, известна още като "убиецът на Veyron", за сега не е успяла да подобри рекордната максимална скорост, но все пак има с какво да се похвали.

Ускорението на Venom GT от място до 200 км/час отнема 7.96 секунди, а това до 300 км/час - само 13.48 сек. Официално регистрирана максимална скорост няма, но от Hennessey заявяват, че тя достига 440 км/час.

За сравнение, Bugatti Veyron Super Sport ускорява от място до 200 км/час за само 6.7 секунди, а до 300 км/час - за 14.6 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 415 км/час.

Има обаче една любопитна подробност. На официалната страница на Hennessey е написано, че Venom GT ускорява от място до 200 мили в час (321.9 км/час) за 15.3 секунди, като е подчертано, че Bugatti Veyron прави същото за 24.2 сек.

Дали това твърдение е истина или спекулация, както и дали Venom GT ще успее да надвие Veyron, предстои да разберем. Сигурно е обаче, че американската машина с доработен двигател от Corvette ZR1 и каросерия на Lotus Elise е наистина бърза. Доказателството е във видеото долу, в което Venom GT регистрира ускорение от място до 370 км/час за нищожните 19.96 сек._________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Чет Дек 06, 2012 12:46 pm

Офроудър под прикритие
Новото поколение Hyundai Santa Fe не се бои от пресечени терени
Офроудър под прикритие
Никога не е имало толкова много 4х4 автомобили по градските улици. Причината обаче не е само в разбитите шосета. През последните години грубите джипки се превърнаха в комфортни шосейни превозвачи, подходящи за ежедневно ползване, което ги направи привлекателни за по-широк кръг хора.

Тази промяна им даде и ново име - SUV (sport utility vehicle), но също така им отне една от изконните черти - проходимостта. В днешно време този тип автомобили се наричат "паркетни джипки", тъй като предлагат отличен комфорт на пътя и посредствено представяне извън него.

С третото поколение на Santa Fe обаче Hyundai направи крачка напред, предлагайки на пазара "офроудър под прикритие". Под прикритие, защото външността на возилото е елегантна и динамична, но в същото време е конструирана, за да се справя с пресечени терени. Благодарение на високия си пътен просвет и значителните ъгли на проходимост на предната и задната брони, корейския SUV не се притеснява да бъде изцапан. Освен това, Santa Fe е оборудван с чисто нова, активна система за задвижване на четирите колела.

Вносителят на марката за България организира тест драйв на модела на специално подготвено офроуд трасе - Hyundai Off Road Track, където ни запозна с новите възможности на Santa Fe извън пътя. Този тест се състоя преди около месец, но ние умишлено изчакахме, за да успеем да изпитаме автомобила и по шосетата.Офроудър под прикритие
Извън пътя

Поведението на Hyundai Santa Fe по пресечен терен наистина впечатлява. Предната и задната брони са направени така, че да могат без проблем да се справят със сериозни наклони с ъгъл до 50 градуса. А пътния просвет е достатъчно голям, за да се движите спокойно по пресечен терен. Окачването пък е изненадващо тихо, като поема нервностите и дупките със завиден финес.

По време на офроуд теста имаше изпитания като изкачване на наклон с ъгъл 45°, спускане на наклон с ъгъл 50°, слонски стъпки, кантар, мост, стълби и много други. Hyundai Santa Fe с лекота премина през всички тях, като на моменти земята докосваха само две от гумите му.

В подобни моменти, когато не всички гуми имат сцепление, ви трябва добра система за задвижване на четирите колела. При третото поколение Santa Fe системата 4х4 е напълно нова, разработена от Magna Steyr и има модул за активно разпределение на въртящия момент между двата моста. Това нововъведение е полезно и при движение по шосетата, тъй като системата реагира превантивно, предусещайки когато някое от колелата губи сцепление. Задвижването на четирите колела се задейства автоматично, но за преодоляването на по-тежки терени има режим Lock, който може да бъде активиран при движение с ниска скорост.
Офроудър под прикритие
Препятствията, които виждате на снимките, се преминаваха без активиран режим Lock. За още по-тежки терени са предвидени и екстри като асистент за потегляне от наклон и спускане по такъв.

На асфалтаУспяхме да покараме Hyundai Santa Fe по време на масовия тест за Автомобил на годината в Българя. От краткото ни запознанство на шосето впечатление ни направи меката возия. При движение по черни пътища това окачване прави чудеса, тъй като комфортът в кабината остава на високо ново. На магистралите вероятно също ще върши добра работа, но по завоите около Боровец ни се стори прекалено меко. Накланянето по бързите и тесни завои е една идея по-голямо, но все пак - поносимо. Автомобилът разполага с няколко режима на работа, които влияят на твърдостта на волана и отзивчивостта на педалите, но не и на окачването.
Офроудър под прикритие
Дизайн, качество на материалите и екстри

По отношение на дизайна и качеството на материалите нямаме никаква критика. С новото Santa Fe дизайнерите на Hyundai изненадват за пореден път. Автомобилът определено вдига летвата със своя едновременно изискан и динамичен дизайн. Интериорът е създаден в унисон с екстериорните промени. Обстановката е комфортна, уредите са ергономични, а материалите - меки на допир и приятни на вид.

Листът с екстрите е дълъг, като в него се отличава системата за автоматично паркиране. Santa Fe може да паркира сам, а от шофьора се изисква единствено да командва педалите за газ и спирачка. Въртенето на волана е поверено на компютър, който освен това подсказва кога да се подава газ и кога да се натиска спирачката. Тази технология може да паркира както успоредно, така и перпендикулярно.
Офроудър под прикритие
Двигатели, трансмисии и цени

Новият Santa Fe предлага избор от три агрегата – 2,4-литров бензинов GDI със 192 к.с., и два дизелови - 2,0 и 2,2 литра, доставящи съответно 150 и 197 к.с. Трансмисиите са две – 6-степенна механична и автоматична със същия брой предавки.

Третото поколение на Santa Fe определено прави голям скок във всяко едно отношение. Той вече не е онзи обикновен автомобил със слаб дизайн и посредствени материали. Не е обаче и достъпната алтернатива, която беше - добре оборудван Santa Fe лесно преминава 80 000 лева.
Офроудър под прикритие
_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Пет Дек 07, 2012 1:21 am

Volkswagen на метан


Най-бавната модификация на германците вдига 100 км/ч за 16.3 секунди
Компанията Volkswagen представи най-бавно ускоряващия свой модел. Това е екологичната модификация Eco Up! на природен гаp CNG (метан). Тя се нуждае от 16.3 секунди, за да достигне от 0 до 100 км/ч. За сравнение хечбекът Polo с 1.2 литров мотор с мощност 60 к.с. стига до 100 км/ч с 0.2 секунди по-бързо.


Екологичният VW up! разполага с трицилиндров двигател с обем 1.0 литър, приспособен да работи на метан. Моторът има мощност от 68 к.с и въртящ момент от 90 Нм. Максималната скорост на мъника е 164 км/ч.
Volkswagen е готов с up! на метан
Новата версия разполага с гуми с понижено съпротивление при търкаляне, система start/stop и система за рекуперация на енергията при спиране. Средният разход на автомобила е 2.9 кг/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 е 79 гр/км. Според представител на Volkswagen с тази машина 100 км ще излизат 3 евро на клиентите в Германия.
Volkswagen е готов с up! на метан
Екологичният хечбек се предлага с 3 резервоара - два за метана и един за бензина. По този начин Eco Up! може да измине без дозареждане 380 км само на метан и още 220 км на бензин. Цените на машината в Германия стартират от 12 950 евро.
_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Съб Дек 08, 2012 12:20 pm

Ще има и Porsche 919

Твърди се, че моделът ще разчита на мотор с мощност 577 к.с.
Компанията Porsche е запазила името 919 в патентното ведомство на Германия, което най-вероятно означава, че скоро ще се появи и модел с такова название. Това съобщи изданието GTSpirit.
Ще има и Porsche 919
Според информация най-късно до края на следващата година германският производител трябва да вземе решение за пускането на нов спортен автомобил, който ще заеме нишата между машините от семейството 911 и хибрида 918 Spyder.По предварителни данни, това ще бъде купе със средноразположен мотор, построено на платформата на Audi R8 и Lamborghini Gallardo от следващо поколение. Моделът на Porsche ще се задвижва от 8-цилиндров двигател с обем 4.6 литра и мощност 577 к.с., който ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди.

Очаква се компанията да разшири моделната си гама с още два модела, които да се появят през 2014 и 2015 г. Първият ще бъде компактна версия на Panamera, който ще носи името Pajun, а втората – купе версия на същия модел. В Porsche работят и върху още две версии на Panamera – комби и Turbo Sport.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Нед Дек 09, 2012 9:08 pm

Кросовърът претърпя трета промяна на дизайна
Италианският автомобилен производител, който бе създаден преди година, показа тийзъри на спортния кросовър Opera. Автомобилът трябва да излезе в серийно производство догодина, като само за няколко месеца претърпя 3 промени на дизайна си.
Vygor разкри подробности за бъдещия Opera
Габаритите на новия модел са 4860 мм дължина, 2000 мм широчина, 1620 мм височина и междуосие от 2980 мм. Теглото на машината ще бъде 1580 кг, а пътният просвет – 240 мм. Обемът на багажника ще е 380 литра.

Освен това Vygor Opera ще бъде изработен от композитни материали, ще има регулируеми амортисьори Ohlins и система за задвижване на четирите колела с диференциал с повишено триене. Спирачните апарати ще бъдат Brembo с 350-милиметрови дискове на предната ос и 330-милиметрови на задната.
Vygor разкри подробности за бъдещия Opera
Всъдеходът ще се задвижва от 2.0 литров турбо-мотор от Mitsubishi Lancer, който ще бъде доработен от компанията Terrosi и ще се предлага в 3 варианта на мощност – 300, 350 и 420 к.с. Трансмисиите са две – 5-степенна механична и 6-степенна автоматична кутии.

Базовата версия на машината ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди и ще постига максимална скорост 250 км/ч. Средната ще вдига 100 км/ч за 5.4 секунди и ще има 255 км/ч максимална скорост, а най-мощната – 4.9 секунди и 260 км/ч.
Vygor разкри подробности за бъдещия Opera
Кросовърът Vygor Opera ще бъде пуснат в ограничен тираж от 150 бройки. Стойността на всеки един автомобил ще стартира от 140 000 евро.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Пон Дек 10, 2012 3:38 pm

BMW готви отговор на Mercedes-Benz CLA 45 AMG
Това ще бъде М-версията на новия баварски седан 1-series
Неотдавна излезе информация, че BMW смята да пусне версия седан на хечбека 1-series, а вече е ясно, че баварците смятат да създадат и негова „заредена” модификация, която ще си съперничи си с Mercedes-Benz CLA 45 AMG.
BMW готви отговор на Mercedes-Benz CLA 45 AMG
Според изданието Automotive News в баварския концерн все още не са решили каква платформа да използват за новия модел. Вариантите са два – шасито на настоящото поколение на хечбека 1-series (на снимката) или новата платформа UKL, която е първата с предно предаване в историята на марката BMW.

Очаква се седанът BMW 1-series да разчита на 4 и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Ще има и модификация с електромотор, а клиентите ще избират между автоматична и ръчна скоростни кутии.

М-версия на седана ще разчита на 2.0 литров бензинов турбо-мотор, като неговата мощност ще бъде около 300 к.с. Този агрегат е по-слаб от този на Mercedes-Benz CLA 45 AMG, който също е с обем 2.0 литра, но мощността му е 350 к.с.

Появата на седана 1-series е насрочена за 2015 г., като автомобилът ще се сглобява в завода в Лайпциг. На по-късен етап производството на машината ще бъде насочено към заводите на баварския концерн в Китай и Бразилия.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  blackdeath on Сря Дек 12, 2012 2:05 pm

Fiat отново атакува Volkswagen
Войната между концерните се пренесе и в САЩ
Конфликтът между Fiat и Volkswagen, който се води от известно време, се пренесе и на американска територия. От началото на януари всички дилъри на Chrysler, който е собственик на италианския производител, предлагат отстъпка от $1000, за всеки притежател на автомобил на Volkswagen. При това не е нужно той да върне колата си, а е достатъчно при покупката на автомобил на Chrysler, да покаже документ, че през последните 30 дни е бил собственик или е изплащал лизинг на Volkswagen.
Fiat отново атакува Volkswagen
Както отбелязва Wall Street Journal, идеята на боса на Fiat Сержио Маркионе не е насочена единствено срещу германския концерн. От Chrysler предлагат същите условия и на собственици на пикапи и всъдеходи Toyota.

От началото на тази година продажбите на Chrysler в САЩ са нараснали с 21.8% до 1.5 млн. автомобила. Резултатите на Volkswagen са увеличение с 35% до близо 400 000 единици. Затова и коментарът на германците за случващото се бе: „Радваме се, че нашите конкуренти ни забелязват.”

Офертата на Chrysler идва в момент, когато отношенията между Fiat и Volkswagen се изострят непрекъснато. Босът на Fiat-Chrysler Сержио Маркионе, който оглавява Асоциацията на европейските производители (ACEA) обвини VW Group, че използва кризата в Европа, за да увеличи пазарния си дял на континента. Германците реагираха незабавно и призоваха Маркионе да подаде оставка като шеф на ACEA.

Словесната престрелка продължи до изложението в Париж, където Маркионе и шефът на Volkswagen Мартин Винтеркорн се появиха пред журналисти и си стиснаха ръцете. А миналият петък италианецът бе избран за още един мандат като президент на ACEA.

_________________

I'm like a hole...empty, I can't stop thinking of you! I MISS YOU...more than I ever thought
IT IS PAINTFULL AND IT HURTS


Hay una cosa en la Vida que no se puede llorar son las ojos de una chica que te llorar
avatar
blackdeath
модератор
модератор

Брой мнения : 534
Age : 31
Location : Hell
Registration date : 15.10.2008

Вижте профила на потребителя http://www.zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нови коли

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите