За какво е полезен сексът....

Go down

За какво е полезен сексът....

Писане  Sway on Пон Дек 08, 2008 8:50 pm

Излишни килограми
По време на един полов акт жената изгаря между 200 и 600 калории (в зависимост от това колко е активна в разгорещените си занимания). Тоест „средностатистическото“ еротично изживяване се равнява в енергийно отношение приблизително на половин час бягане (372 калории) или 40 минути каране на колело (380 калории). А също така на четири часа ровене в интернет (374 калории) и седем часа гледане на телевизия (359 калории) – две неща, които определено няма да ти помогнат да отслабнеш.

Прекаляване с цигарите
Докато правите секс, пушенето е изключително неудобно, опасно... и като цяло излишно. Тоест редовните и продължителни похотливи паузи могат да ти помогнат постепенно да отвикнеш от цигарите. Пушачите, които след секс се отдават на вредния си навик, могат просто да продължат с креватните ласки в по-невинна форма, докато не заспят или не им се наложи да станат от леглото за работа. А ако ти се прииска да запалиш на улицата, отдай се на разтапяща сесия целувки с любимия. Тази тактика ти дава орална стимулация, равносилна на това да похапваш, когато ти се пуши, само че без опасността от натрупване на килца.

Безсъние
След секс потъваш в сънища по-бързо, спиш по-дълго и по-дълбоко. Безсънието много често се дължи на пренебрегване на ритуалите преди сън – а основният и най-приятният от тях, разбира се, е сексът. Ако имаш проблеми със заспиването, опитай всеки път, преди да положиш глава на възглавницата, с гаджето ти да се отдавате поне за кратко на страстите си. След няколко седмици при теб ще заработи условен рефлекс „секс-и-после-сън“. Така можеш да се справиш успешно с адаптацията при голяма часова разлика след презокеански полет например. Най-важното е половинката ти да лети с теб.

Депресия
Депресията обикновено се дължи на проблеми с отделянето на хормоните, отговарящи за щастието. А по време на полов акт количеството им значително се увеличава. Добрата новина е, че нивата на серотонин остават високи и след края на еротичния сеанс, което означава, че при редовен секс депресията просто няма шанс да се настани в живота ти.

Спадове в самочувствието
Самооценката на жените е в пряка зависимост от сексуалната им привлекателност или антропологически погледнато – от способността им да се възпроизвеждат. Затова и климатктериумът често се нарича „критическа възраст“, тъй като представлява сериозно изпитание за доброто самочувствие на всяка дама. Със секса и съпътстващите го нежности мъжът негласно казва на своето момиче: „Ти си желана“. А може ли желаната жена да не е страхотна и прекрасна, най-невероятната на света?

Студ
На двама души под едно одеяло им е по-топло, отколкото на сам човек. Според статистиката хората оцеляват по-дълго под лавина, ако са в група. Основните врагове на човешкото същество под пелената на снега са студът, изтощението и страхът. Все неща, за които сексът определено помага. Ето защо, колкото и абсурдно да звучи, най-малкото заради отделената топлинна енергия той е полезно занимание, ако съдбата ви е изправила пред ледено предизвикателство.

Сериозен стрес
Хората, които преживяват заедно огромно напрежение, изпитват един към друг необяснимо привличане, често от сексуален характер. Това е обяснението за Стокхолмския синдром, при който заложниците изведнъж започват да изпитват абсурдна симпатия към терористите, които са ги отвлекли (наречен е така заради банков обир в Стокхолм през 1973, при който крадците задържали в плен за шест дни банковите служители, а след освобождаването си те защитили в полицията своите похитители). На подобен феномен се дължи и необичайно високият процент на браковете между пътници, които са спасени от катастрофирали влакове, автобуси и самолети.

Настинки
Това че хората, които често правят секс, рядко боледуват, не са просто празни приказки. Според изследване на калифорнийски учени редовните полови занимания увеличават имунитета. Така че сега е моментът с гаджето ти да се разгорещите, за да предотвратите досадните зимни простуди.

Сърдечно-съдови заболявания
Известният кардиохирург Кристиян Бернард, който през 1967 г. за първи път в света изпълнява операция по присаждане на сърце, смятал, че основният фактор за здравето на сърдечно-съдовата система е сексът. Той препоръчвал любовните игри дори на възстановяващи се от инфаркт пациенти, с уговорката да навлизат в морето на страстите плавно.

Пъпки
Твърденията на Лолита, че сексът е полезен за изпъстреното с пъпки лице, не са научно доказани. Но често досадните червени издутинки се дължат на промени, свързани с хормоните. А кой е най-добрият начин за нормализиране на хормоналната картина при полово зрелите хора? Естествено секс, секс, секс!

Изневяра
Мъжете изневеряват, защото се чувстват недостатъчно уверени в качествата си на полови партньори. По ирония на съдбата, ако постоянно му показваш, че той е твоят сексбог, това няма да ти помогне особено да го задържиш до себе си. Защото сладката ти половинка просто решава, че щом е успял да докара до екстаз една жена, то ще може да пожъне овации и при други. Нещо, което съвсем не е за изпускане и става все по-жизненоважно с напредването на възрастта. Така че единственият метод за борба с мъжката полигамия е физиологическият. Ако след секс с теб не му остават сили за секс с еди-коя си, то сексът с еди-коя си просто няма да се състои.

Нещастна любов
Често нещастната любов е свързана с неудовлетворени желания или сърдечна рана – два фактора, които се изострят при отсъствието на секс. Тук най-обикновеното сношение със сигурност няма да ти помогне – трябва ти нежен партньор утешител, който да попие гнева ти. Ако смирено изслуша критиките в стил „Ти ме използва“ и успее да те убеди, че си невероятна, изключителна и най-вече желана (а най-сигурният начин за това, както се разбрахме по-горе, е секс), твоят мъж ще успее да те излекува от любовната тъга.

Временна липса на пари
Според учените по време на шопинг жените изпитват удоволствие, сравнимо с оргазма. Така че ако в момента си финансово затруднена, просто замени едното занимание с другото и вместо да харчиш пари за парцалки, се отдай на страстни ласки. Ако се вярва на науката, тръпката трябва да е същата.

Трайна бедност
В средновековна Русия съществувал обичай, с който се определяло дали мъжът и жената ще живеят в богатство. Момичето взимало своя избраник и двамата правели секс в наскоро засята нива по неин избор. Ей така, направо на земята. След това тя наблюдава развитието на „своето“ поле в сравнение с останалите в района. Ако реколтата се развивала добре, значи сексът с този мъж създава положителни вибрации и семейството ще живее охолно.

Слаба реколта
Маите също вярвали, че сексът сред овошките води до добър урожай. В продължение на няколко дни преди сеитбата избрани двойки се възбуждали, така че желанието им да достигне своя пик. В уречения ден се отдавали на страстите си на полето. Религиозен дълг на всички членове на племето било да правят секс в името на общото богатство, ако жреците ги посочат. Днес за съжаление в селското стопанство използват по-рационални методи.

Автомобилна катастрофа
Мъжете и жените с бурен сексуален живот често са навестявани от еротични мисли. В това число и когато са зад волана. Приятните неща, които им се въртят из главата, ги спасяват от умората и монотонността на пътя. Тоест тези водачи са по-внимателни, което може да доведе до предотвратяване на катастрофа.
Лошо време
Когато правиш любов, обикновено пердетата са спуснати. И ти е все едно какво е времето навън.

Злобни началници
Мисълта, че шефката ти сипе огън и жупел не защото се справяш зле със задълженията си, а понеже личният й живот куца (или поне не е толкова цветущ, колкото твоя), те спасява да не закрещиш и мигновено оправя настроението ти след кофти случка с началството. Но все пак е важно да се научиш да отделяш случаите, когато несправедливо ти се карат, от тези, в които наистина не си положила достатъчно усилия да си свършиш работата добре.

Липса на идеи
Ако разрешаваха на мъжете и жените да се срещат интимно на специално оборудвани места в офиса, много фирми, които разчитат на свежи идеи от служителите си, щяха да се радват на небивала ефективност. По време на любовната игра кръвта се насища с 10-15% повече кислород от обикновено. Това води до по-добро оросяване на мозъка и съответния приток на гениални хрумвания. Умножи гореспоменатите проценти по брой на хората в твоята работа и мисля, че картинно ще си представиш за какво количество нови идеи става въпрос, както и закономерно последващия крах на конкуренцията.

Малки неприятности
Чисто новичкото ти, измечтано от теб бяло палто е окапано с продукт, който често участва в рекламите за прах за пране като причинител на особено трудни петна. Прибираш се вкъщи час по-скоро, за да поръсиш мястото със сол, но установяваш, че гадорията се просмукала добре в тъканта и просто няма смисъл. Има два варианта: 1. Ядосваш се до тотално изпокъсване на нервите и 2. Събличаш се и правиш секс. За втория не ти трябва палто. А как ще почистиш петното, ще му мислиш утре.

Внимание!
Една от малкото области от човешкия живот, където сексът е слабо полезен, а понякога дори и вреден, е домакинството. Месото, оставено във фурната, докато младото семейство се отдава на похотливите си желания на масата в кухнята, със сигурност ще изгори. Освен това поривите на страстта често водят до пълен хаос от дрехи, разхвърляни навсякъде. А ако правите любов във ваната, цялата баня ще е пълна с разплискана вода, може дори да наводните съседите. Убедена съм, че когато (ако) се появи порода хора, способни да не създават битови проблеми по време на секс, ще настъпи нова ера в човешката еволюция.
avatar
Sway

Брой мнения : 48
Age : 28
Location : Sofia
Registration date : 04.09.2008

Вижте профила на потребителя http://zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: За какво е полезен сексът....

Писане  r357 on Пон Дек 08, 2008 11:56 pm

На бас, че мога да те опровергая на всяка една точка Smile
avatar
r357
VIP
VIP

Брой мнения : 146
Age : 27
Location : София
Registration date : 02.10.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: За какво е полезен сексът....

Писане  Sway on Сря Дек 10, 2008 6:51 pm

Еми давай..... Razz
avatar
Sway

Брой мнения : 48
Age : 28
Location : Sofia
Registration date : 04.09.2008

Вижте профила на потребителя http://zaggituning.com

Върнете се в началото Go down

Re: За какво е полезен сексът....

Писане  junior5 on Сря Дек 31, 2008 12:42 pm

Very Happy:D:D
тва е добро,но на кой му тряат толко много обяснения "защо"?
Хора,просто правете секс:хем си е готино, а са разбрах, че било и полезно
Very Happy
avatar
junior5

Брой мнения : 10
Age : 27
Location : Sofia
Registration date : 08.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: За какво е полезен сексът....

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите